Robotik kodlama, bireylerin sorunları çözmesi, organizasyon ve sorumluluk becerilerinin gelişmesine, programlama ve kodlama bilgilerini geliştirmesine katkı sağlıyor.
Robotik Kodlama Eğitimi Nedir?
Kodlama ya da programlama, bir bilgisayar sistemine ya da elektronik devreye işlem yaptırmak için yazılan komut dizisidir. Matematiksel işlemler bütünü olan programlamada bir metin, önceden belirlenmiş simgeler dizisine göre işaretlenir.
Kodlamayı sadece bilgisayar bilimleri ile sınırlı olmayıp, disiplinler arası etkileşim açısında da çok önemlidir. Görsel tasarım, makine mühendisliği, desen, dönüşümler, yön, cebir vb. yapabilmemizin bir yolu olan robotik kodlama, çalışılan robotun çeşidine göre değişir.
Yazılan kod, çalışılan robotun belirlenen hareketleri gerçekleştirmesi için hem yaratıcı, hem de eleştirel düşünülerek oluşturulur. Kodun hatasız olması gerekir aksi halde robot hareketi gerçekleştiremez. Robotik; kodlamayı öğrendikten sonra mekanik, elektronik ve yazılımı birleştirerek hareket edebilen, sensörlerden veri alabilen cihazlardır.
Robotik Kodlama Eğitiminin Amacı Nedir?
Teknoloji liderleri, robotik ve kodlama eğitiminin önemini vurgulamaktadır. Aynı zamanda günümüz dünyasında kodlama eğitimini eğitim ve öğretim müfredatına eklemiş pek çok ülke bulunmaktadır. Kodlama eğitiminin geleceğin dili olduğu düşünülmektedir. Yalnızca bilgisayar biliminde değil, tüm branşlarda ve hayatta karşılaşılan problemleri çözebilme yeteneği geliştirmek için gerekmektedir.
Robotik Kodlama eğitiminin amacı; programlama ve robotiğin mantığını kavrayabilen, yönergelerle işlem yapabilen zekalara sahip bireylerin geleceği daha iyi anlayabilmesi sağlamak ve kodlama dilini öğretmektir.
Robotik Kodlamanın Önemi
Robotik bilimi her geçen gün gelişerek geleceğin teknolojisi olarak görülüyor. Bu nedenle, ülkeler bu alana önemli yatırım ve teşvikler gerçekleştiriliyor. Öyle ki, robotik eğitimi küçük yaşlarda verilmeye ve çocuklar robotik kodlama konusunda eğitilmeye başlandı. Robotik eğitimi sayesinde çocuklar ve gençler hem küçük yaşta robotik eğitimi alarak geleceğe hazırlanıyor hem de analitik becerilerinin gelişmesi sağlanıyor.
Robotik kodlama, bireylerin sorunları çözmesi, organizasyon ve sorumluluk becerilerinin gelişmesine katkı sağlıyor. Kodlama aynı zamanda akademik becerileri de öğretiyor. Robotik kodlama ile bireyler STEM (bilim, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematik) alanlarında kodlama ve programlama becerilerini birleştirebiliyor. Robotik kodlama bireylere mücadele, sorun çözme, takım duygusu ve iş birliği ve azim becerilerini kazandırıyor.
Eğitim hakkında ücretsiz bilgi almak için aşağıda bulunan formu doldur.