Beyaz Şapkalı Hacker, bilişim suçları işleyen kötü niyetli kişilerin kullanmış oldukları teknik ve yöntemleri tesbit edip, siber korsanların eylemleri sırasında kullandıkları araçları ve yazılımları tanıyan, aynı bilgi ve beceriye sahip, iyi niyetli siber
Beyaz Şapkalı Hacker Eğitimi (CEH)
Hackerlık “Beyaz Şapkalı Hacker (CEH sertifikası)” Eğitimi; bilişim suçları işleyen korsanların kullandıkları teknik ve yöntemleri çözen, korsanların eylemleri sırasında kullandıkları araçları ve yazılımları anlayan, kısacası bilgisayar dünyasının kötü adamları ile aynı bilgi ve beceriye sahip, iyi niyetli (Certified WhiteHat/Ethic Hacker) güvenlik uzmanlarıdır.
Beyaz Şapkalı Hacker, bilişim suçları işleyen kötü niyetli kişilerin kullanmış oldukları teknik ve yöntemleri tesbit edip, siber korsanların eylemleri sırasında kullandıkları araçları ve yazılımları tanıyan, aynı bilgi ve beceriye sahip, iyi niyetli siber güvenlik uzmanlarıdır. Bu kişilere etik hacker denilir. CEH ya da tam ismiyle Certified Ethical Hacker adı ile global dünyada tanınan beyaz şapkalı hackerlar, hacking becerilerini, savunma amaçlı kullanan danışmanlığını yaptığı kurum ve kuruluşların saldırıya uğramasını engellemeye ve saldırıları en az zararla indirgeme amacı ile çalışırlar.
Beyaz Şapkalı Hacker saldırganların kullandığı saldırı teknik ve yöntemlerini bilmekle kalmayıp bu saldırılara karşı nasıl önlem alınabileceğini, saldırılardan nasıl korunulabileceğini, bir saldırı sırasında neler yapılması gerektiğini de bilmek zorundadır.
CEH Eğitimi Nedir? Hacker Olmak? Etik Hacker Kime Denir?
CEH ya da tam ismiyle Certified Ethical Hacker, hacking bilgilerini, savunma amaçlı kullanarak görev yaptığı veya danışmanlığını yaptığı kurum ve kuruluşların saldırıya uğramasını engellemeye veya saldırıları en az zararla önlemeye çalışır. Certified Ethical Hacker bu nedenle saldırganların kullandığı saldırı teknik ve yöntemlerini bilmekle kalmayıp bu saldırılara karşı nasıl önlem alınabileceğini, saldırılardan nasıl korunulabileceğini öğrenir.
CEH eğitimi 5 günlük bir offensive (saldırgan) güvenlik eğitimidir. Eğitim süresinin sonunda Microsoft, Linux, Network, Mobil, Kablosuz Ağlar gibi konular ile sistemleri hackleme, güvenlik aygıtlarının zafiyetlerini bulma, yazılım güvenliği ve benzeri konularında referans sayılan bir güvenlik sertifika programına sahip olacak bilgi elde edilir. Etik Hackerlar bilgi ve yeteneklerini çalıştıkları veya gönüllü olarak bulundukları şirket/kurumları savunma amaçlı olarak kullanan güvenlik uzmanlarıdır. Kullandıkları araç ve yöntemler siyah şapkalı hackerlarla aynı olabilmektedir.
Kimler beyaz şapkalı hacker olabilir?
Beyaz şapkalı hacker olmak isterseniz Bilgi Güvenliği Uzmanı, Kurum İçi Sızma Testi Gerçekleştirmek İsteyen IT Uzmanı, Profesyonel Penetrasyon Testi Gerçekleştirmek İsteyen Uzman, Network Uzmanı gibi bir alanda çalışıyor olmanız gerekmektedir. Alınacak beyaz şapkalı hacker eğitimi ile beraber temel seviyede bir network bilgisine ve ileri düzeyde Linux bilgisine sahip olmanız gereklidir.
“Privia Security tarafından verilen Beyaz Şapkalı Hacker Eğitimi sonunda katılımcılar, bilişim sistemleri üzerinde genel kabul görmüş bir metodoloji izleyerek sızma testleri gerçekleştirebileceklerdir. Bununla birlikte katılımcılar için daha efektif ve doğru sonuçlar içeren sızma testlerinin nasıl gerçekleştirilebileceğine ilişkin ipuçları ele alınacaktır. Ayrıca bu eğitim, edinilen bilgiler ile katılımcılar SANS GPEN veya CEH sertifika sınavlarına girebilecek düzeyde bilgi sahibi olacaklardır.
Eğitim hakkında ücretsiz bilgi almak için aşağıda bulunan formu doldur.