Uzaktan Eğitim
Katılım Belgesi

Aile Danışmanlığı Eğitimi

Önemli sorumlulukları olan bir çalışma alanını kapsayan aile danışmanları, pek çok kişinin başvurduğu ve kişilerin problemlerine profesyonel çözüm üretebilirler.Uzmanlaşma ve disiplin ile birlikte tecrübe de gerektiren aile danışmanlığı, aile ilişkilerini

323 Değerlendirme

Aile Danışmanlığı Eğitimi

Önemli sorumlulukları olan bir çalışma alanını kapsayan aile danışmanları, pek çok kişinin başvurduğu ve kişilerin problemlerine profesyonel çözüm üretebilirler.Uzmanlaşma ve disiplin ile birlikte tecrübe de gerektiren aile danışmanlığı, aile ilişkilerinin temelini oluşturan konuları ele alır. Duygu yönetimi ve doğru iletişime dayalı olarak sorunların çözülmesini hedefleyen aile danışmanları Milli Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu veya üniversitelerin müfredatına uygun eğitim sürecini tamamladıkları zaman sertifikalarını alarak aile danışmanı unvanını kazanıp kariyerlerine bu alanda oluşturabilirler.

Aile birliğinin bütünlüğünün korunabilmesi ve oluşabilecek  sorunlarla birlikte mevcut sorunların çözümlerini amaçlayan aile danışmanları, bu amaç doğrultusunda ailedeki iletişimi düzelterek, iletişim sorunlarını da en aza indirirler. Amaç, bireyin değişimini ve çevresinin de bu değişimden dolayı olumlu yolda etkilenerek olumlu yönde devamını sağlamaktır.

Aile Danışmanlığı Nedir?

Aile danışmanı; evlilik  ayrılık, ve boşanma gibi süreçlerde sorun yaşayan kişilere psikolojik destek verir. Sorunların çözümüne profesyonel şekilde yaklaşan bu kişiler problemli olan aile bireyi ile görüşürken kendi bakış açısı ile sorunun açıklanmasını talep eder. Aile danışmanı soruna ortak olurken aynı zamanda aile üyelerinin birbirlerini de saygı ile dinleyebilmesini sağlar. Ailenin her bir üyesi karşı tarafın bakış açısını böylelikle daha iyi anlamaya başlar. Karşılıklı olarak duyguların ve düşüncelerin ifade edilebilmesini sağlayan aile danışmanları, kişilerin olduğu gibi kabul edilmesine, kırıcı davranışlarda bulunmamasına ve beklentilerin açık bir şekilde ifade edilmesine de yardımcı olur.

Aile Danışmanlığı Eğitiminin Amacı Nedir?

Aile danışmanlığı eğitimi ailelerin, aile içi ve sosyal çevreleri ile olan ilişkilerinde yaşadıkları sorunların tespit edilmesini amaçlar. Bu sorunların çözümü için yöntem geliştiren, bozulmuş aile ilişkilerinin onarılmasını sağlayan ve önlemleri uygulamaya koyan aile danışmanlığı çiftlere, bireylere veya ailelere destek sunar. Özel müdahale stratejilerini öğrenen aile danışmanları bu mesleği icra edebilecek noktaya gelirler.

Aile Danışmanlığı Eğitimini Kimler Alabilir?

  • Çocuk Gelişim Uzmanları
  • Psikologlar
  • Psikolojik Danışmanlar
  • Sosyal Hizmet Uzmanları
  • Sosyologlar
  • Hemşireler
  • Uzman Asistan ve Pratisyen Hekimler

Aile Danışmanlarının Görev ve Yetkileri Nelerdir?

  • Aile sistemi içerisindeki bozukluklara sebep olan, aile ve bireylerin, bireysel gelişim süreçlerini olumsuz etkileyen durumların çözümlenmesi
  • Bireylerin geliştikleri veya işlevlerini yerine getirdikleri aile sistemi içerisindeki değerlendirmeleri, sosyal çevrelerinin değerlendirilmesi ve araştırmalar sonrasında gelişime yönelik hizmetler sunmak
  • Aile üyelerinin etkileşim sürecinin içeriğini rapor haline getirmek
  • Boşanma süreci öncesinde ailelere psiko-sosyal süreç ve dinamikleri öğretmek. Bu sürecin boşanma sonrası uyum programları ve planları ile desteklenmesi
  • Tek ebeveynli olan ailelere danışmanlık ve destek hizmeti verilmesi
  • Aile içi şiddeti önleyebilecek stratejilerin geliştirilmesi. Aynı zamanda ailelere rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunulmasıyla şiddetin önlenmesi
  • Gerekli görüldüğü takdirde aile üyelerinin ihtiyaç duyabileceği ruh sağlığı ve hastalıkları hizmetleri sunan kurum ve kuruluşlara yönlendirilmesi.

Aile Danışmanlığı Sertifikası ile Ne Gibi İşler Yapabilirsiniz?

Aile danışmanlığı sertifikası aldığınız zaman kamu kurumlarında çalışma imkanınız olur. Kamuya alınacak olan aile danışmanı adaylarında üniversitelerin yürüttüğü Aile Danışmanlığı Eğitimi sertifikası aranmaktadır. Sosyal Yardımcılar Genel Müdürlüğü tarafından altyapısı tamamlanmış Aile Sosyal Destek Programı ile aile hekimliği uygulamasına benzer bir yapıda vatandaşlara “hane” odaklı sosyal danışmanlık sağlanmaktadır.

Memurlar, bu sertifikayı aldıktan sonra aile danışmanlığı sertifikası ile ilgili birimlere geçiş ve başvuru yapabilme hakkı da elde edebilirler. Özel aile danışma merkezi açmak isteyenler de bu sertifikayı alabilirler. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından çıkarılan Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmeliğe göre sekreter, hizmet yetkilisi ve bir aile danışmanı ile özel büro açılabilmesi mümkündür. Büroları açtıktan sonra özel hizmet verebileceğiniz gibi dilerseniz devlet ile anlaşmalı olarak özel danışma bürolarından da hizmet sunabilirsiniz.

Aile Danışmanlığı Sertifika Programı’nı başarılı bir şekilde tamamlayan kişiler resmi kurum ve kuruluşların aile danışmanlığı birimlerinde de iş imkanı bulabilirler. Belediyelerin kadın ve aile sağlığı merkezleri, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki rehabilitasyon merkezleri ve Bakanlıklar İl Merkez Müdürlüğü gibi alanlarda da sertifika sahibi olan kişiler kariyerlerine başlayabilirler. Ayrıca eğitimi tamamlayan kişiler adliyelerdeki boşanma davalarında da yer alabilirler.

Aile Danışmanlığı Eğitimi

Eğitim hakkında ücretsiz bilgi almak için aşağıda bulunan formu doldur.

Hemen Başvur!

Diğer Eğitimler

Çocuklarda resim analizi ve psikolojik resim testleri eğitimi, çocukların zihinsel sağlığına dair önemli bilgiler sunan bir eğitim türüdür.


Eğitim sırasında, koçlar bireysel hedeflere odaklanarak, katılımcıların belirli alanlarda gelişmelerini sağlamak için kişiselleştirilmiş bir yaklaşım kullanırlar.


Düzenli olarak egzersiz yapmak, enerjinizi artırmanıza, stresi azaltmanıza ve zihninizi dinginleştirmenize yardımcı olur,pozitif enerjiyi artırır.


Meridyen terapisi uygulayıcı & uzmanlık eğitimi, profesyonel bir uygulayıcı olmak isteyenler veya kendileri ve aileleri için kullanmak isteyenler.


Enerjisel terapi, farklı enerji sistemlerini kullanarak insanların zihinsel, duygusal ve fiziksel sağlıklarını iyileştirmeyi amaçlayan .


Koku terapisi, bitki özleri ve uçucu yağlar gibi doğal kokular kullanarak fiziksel ve zihinsel sağlığı iyileştirmeyi amaçlayan bir terapi türüdür.


Qigong eğitimi insanlara sağlıklarını iyileştirmeleri, stresi azaltmaları ve enerji seviyelerini artırmaları için güçlü bir araç sunar.


Öğrenci koçluğu, öğrencilerin akademik başarılarını arttırmak ve kişisel gelişimlerini desteklemek amacıyla yapılan bir hizmettir.


Pozitif psikoloji, insanların yaşamlarındaki olumlu duyguları ve davranışları araştıran bir alan olarak tanımlanabilir.


EMDR terapisi, göz hareketleriyle duyarsızlaştırma ve yeniden işleme terapisi olarak bilinir.


EMDR eğitimi, bu yöntemin nasıl uygulanacağı ve hangi durumlarda kullanılacağı hakkında detaylı bilgi verir.


Fito terapi, doğal ve bitkisel maddelerin kullanımı ile çeşitli sağlık problemlerinin tedavisine yardımcı olur.


İş güvenliği ve iş sağlığı eğitimi, tüm işyerlerinde gereklidir. Çalışanların sağlığı ve güvenliği için gerekli önlemleri almakla yükümlüdürler.


Doula eğitimi sertifika programı, doğum sonrası annelerin bakımı ve emzirme konusunda nasıl yardımcı olacakları konusunda bilgi sağlar.


Bebeklerde Emzirme Düzeni Süresi Doğru Emzirme Teknikleri Anneye ve Bebeğe Faydaları.


Eğitim, tamamen sunum yapma konusunda kendini geliştirmek isteyen katılımcılar için gerekli bilgi ve beceri kazandırmak.


Eğitimlere katılım için belirli bir gün ve saat sınırlaması yoktur. Dilediğiniz yer ve zamanda, internete bağlı olduğunuz tüm cihazlardan takip edebilirsiniz.


Davranışsal Finans eğitimi, yatırımcıların tüketicilerin klasik teorilerle belirlenemeyen davranışlarını incelemekte ve insan psikolojisinin etkilediği neden-sonuç ilişkisini


Bu eğitim, ISO 9001-2008 standardına uygun olarak kurulmuş sistemlerin denetimini gerçekleştirecek gerekli süreç ve esasları bilen iç tetkikçilerin yetiştirilmesini amaçlar.


Bu eğitimde kursiyerin  tüm sektörler için (6698 sayılı) Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na uyum çalışmaları kapsamında bilinmesi gerekli